Kruvaziyerde vize sorununu 'sinerji' çözecek!

Kruvaziyerde vize sorununu 'sinerji' çözecek!

Kuzey Ege'de kruvaziyer için Türk–Yunan işbirliği

Giriş Tarihi: 05-03-2013 17:51

Güncelleme Tarihi: 24-07-2023 12:20

Yunanistan'ın Volos şehrinde düzenlenen "Doğu Akdeniz'de Kruvaziyer Turizmi ve Geleceği" adlı toplantıda, vize en önemli gündem maddesiydi.

Türk ve Yunan limanlarının yöneticileriyle oda başkanları biraraya geldi. Toplantıya katılan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Türkiye Kruvaziyer Platformu ile Yunanistan Kruvaziyer Platformu'nun, Kuzey Ege'de Kruvaziyer adı altında kümelenme çalışması yapması için ortak karar alındı." dedi.

Demirtaş, Türkiye'den Yunanistan'a yapılan ziyaretlerin önündeki vize engelinin kalkması için de Türk ve Yunan turizmcilerle odaların birlikte hareket edeceğini söyledi.

İZTO, Türkiye Kruvaziyer Platformu, Yunanistan Volos Ticaret Odası ve Yunan Adaları Gelişim Grubu Başkanlığı tarafından, Yunan Seyahat Acenteleri Birliği (HATTA) desteğiyle düzenlenen toplantıların birincisi, 2-3 Mart 2013 arasında Volos (Magnesia) şehrinde yapıldı. Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada liman şehirleri esnafının kruvaziyer şirketlerine, kruvaziyer şirketlerinin de güler yüzle, sevgiyle karşılanacağı liman şehirlerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

CİHAN

Anahtar Kelimeler